Iahnie de fasole cu ciolan afumat

de r3nat02006 in Porc, 20 Ian 2013 | 4736 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500gr fasole alba
  • 1 ciolan afumat
  • 150ml bulion
  • 5foi de dafin
  • 20gr sare
  • 10boabe piper
  • 150gr ceapa
  • 150gr morcov
  • o legatura de marar
  • o legatura de patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole cu ciolan afumat:

Fasolea se spala in 2-3 jeturi de apa, apoi se pune la fiert intr-o oara timp de 10 minute, dupa care se arunca apa respectiva se inlocuieste cu alta proaspata si se repeta pasul anterior de 2 ori. Intre timp se taie ceapa marunt si morcovul se da pe razatoare sau se taie rondele dupa preferinta iar apoi se feliaza ciolanul afumat in bucati medii. Dupa ce s-a scurs pentru a 3-a oara apa din cratita in care a fiert fasolea se adauga ingredientele taiate sarea piperul si bulionul intr-o oala cu presiune se adauga fasolea si se completeaza cu apa. Se pune la fiert timp de 1 ora si 15 minute. Dupa scurgerea timpului se foloseste bunonul de eliberare a aerului din cratita cu presiune, se scoate capacul si se pune fasolea in farcurii peste care se presara patrunjel, sau marar proaspat tocat. Se serveste cu maraturi de sezon.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu ciolan afumat reteta traditionala romaneasca