Iahnie de fasole uscata

de Miha in Mancaruri de post, 19 Iun 2009 | 12858 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g fasole
  • 2 cepe
  • 2-3 linguri ulei masline
  • 2 rosii
  • 1 foaie de dafin
  • sare,piper
  • verdeata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole uscata:

Fasolea muiata in prealabil cateva ore in apa rece,se pune la fiert.Se schimba apa dupa primul clocot,se umple din nou cu alta apa fiarta si se fierbe pana este complet muiata.Pe parcursul fierberii se mai schimba apa de cateva ori.

Ceapa se toaca marunt si se inabusa putin in uleiul de masline. Rosiile se decojesc, se blenduiesc (sau se toaca marunt) si se adauga peste ceapa.

Se stinge cu zeama in care au fiert fasolele,se adauga si fasolele.Se potriveste gustul de sare si piper.Se adauga si foaia de dafin.

Se lasa sa mai dea un clocot si se serveste calda cu mamaliguta,presarata cu verdeata tocata.

Se poate servi ca garnitura la carnati prajiti sau oua ochiuri.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole uscata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Miha 1

22.06.2009, 04:08

Nu mai am Oana! Si azi nici chef de bucatareala nu am. Asa ca treci tu la treaba!

Oana 1

22.06.2009, 12:08

Asa, da, cu castraveciori murati Cred ca maine, poimaine fac si eu...daca Miha nu mai are...

danygospodina 1

22.06.2009, 14:44

Si cu gogonica, sau un castravecior murat .Krantz,krantz ! ! ! Sau HARBUZ murat..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole verde scazuta cu praz si marar