Impletitura cu nutella si rahat

de pity19 in Dulciuri, 21 Mar 2014 | 3722 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina ,
  • 150 gr unt ,
  • 2 lg zahar ,
  • 1 plic zahar vanilat ,
  • esenta de rom ,
  • 15 gr drojdie ,
  • un praf de sare ,
  • rahat ,
  • nutella ,
  • galbenus ,
  • 2 lg lapte .
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Impletitura cu nutella si rahat:

Adaugam faina intr-un castron, punem untul, zaharul, zaharul vanilat, esenta de rom, drojdia dizolvata in 2 lg apa, praful de sare si amestecam pana devine un aluat nici prea tare dar nici prea moale. Lasam la odihnit aprox 45 minute la loc cald. Dupa ce a dospit, se da pe masa de lucru, se presara putina faina, intindem cu sucitorul foaie subtire, taiem 3 bucati egale ca pentru saratele, doar ca mai lungi si late

Umplem fiecare foaie cu nutella si rahat (eu am umplut o foaie cu nutella, una cu rahat si una cu nutella si rahat). Rotim fiecare foaie pentru a nu iesi umplutura, unim cele 3 foi rotite, facem un nod la inceputul fiecarei foi, le impreunam, impletim in 3 strans, ungem cu galbenus amestecat cu lapte.

Luam o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si faina. Dam la cuptorul preincalzit cca 30 de minute. Scoatem impletitura din cuptor, presaram cu zahar pudra, taiem impletitura uniform si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Impletitura cu nutella si rahat" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake simplu cu ciocolata alba-Cheesecake japonez