Indiene

de gaby_duceag in Prajituri, 29 Apr 2013 | 33217 vizualizari

 

O alta reteta preluata de la Bucatarese Vesele (le devin fan no1 :) ) ) care efectiv m-a cucerit!

Indiene – una dintre cele mai bune prajituri mancate vreodata!!

Nu are rost sa va descriu eu cat de bune sunt, nu v-as convinge, trebuie sa le preparati voi :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 12 bucati
  • Pentru coji
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • coaja rasa de lamaie
  • sare
  • Pentru sirop
  • 150 gr apa
  • 100 gr zahar
  • o lingurita esenta rom
  • coaja de portocala confiata
  • Pentru crema
  • 250 ml frisca lichida indulcita
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 5 gr gelatina
  • 40 ml apa
  • Pentru glazura
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • o lingurita unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Indiene:

Pregatim intai cojile

Batem spuma albusurile cu putina sare. Adaugam faina cernuta, galbenusurile, coaja de lamaie rasa si omogenizam usor, usor.

Cu ajutorul unui posh spritam in tava tapetata cu hartie de copt cerculete cu diametrul de 5 cm.

Mie mi-au iesit 25 bucati , una am mancat-o ).

Dam tava la cuptor (am copt de doua ori) la foc mediu, pana cerculetele prind culoare pe talpa si sunt coapte .Cam 15 minute, dar verificati sa nu ziceti “aia a zis 15 dar ete ca-s crude ori ca le-am ars”, atata grija aveti si voi ). Le lasati cateva momente apoi le desprindeti usor cu o furculita.

Daca nu aveti chef sa mai urmati pasii va opriti aici ), mancati fusecurile si gata )

Pentru sirop fierbeti apa cu zaharul cateva minute. Adaugati esenta si coaja de portocala si lasati la racit.

Crema .

Pune gelatina la hidratat in 40 ml apa.Mixeaza frisca lichida.Amesteca galbenusurile cu zaharul si pune-le intr-un vas cu fund dublu, la foc mic, si amesteca energic pana zaharul e topit si amestecul spumos. Cred ca undeva la 5-6 minute din momentul in care a incepe sa fiarba. Nu te opri din amestecat ca se afuma!

Opreste focul, adauga gelatina si omogenizeaza pana se topeste. Adauga portocala confiata.

Eu am adaugat 3 linguri din siropul de portocala confiata de la Bunatati din natura.

Pune vasul in altul cu apa rece si raceste. Cand a ajuns la temperatura camerei toarna peste frisca si mixeaza 3 minute.

Deci…crema e…fara cuvinte! Absolut minunata, fix pe gustul meu, o sa fac un tort sa-l umplu cu crema preparata asa.

Da vasul la rece.

Ia jumatate din cantitatea de coji si trece fiecare fursec prin sirop. Asa…rapid, nu sa-l uiti acolo ).

Aseaza pe un platou.

Cu ajutorul unui posh spriteaza crema pe fiecare. Insiropeaza usor si restul cojilor si pune deasupra apoi iar spriteaza crema.

Da 5 minute platoul la rece si pregateste glazura punand ingredientele intr-un ibric si topindu-le la foc mic. Omogenizeaza.

Scoate platoul de la rece si pune cate o lingura din glazura racita pe fiecare prajitura

Daca ti-a placut reteta noastra "Indiene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (74)

Sidy 1

05.05.2015, 08:15

Sunt minunate dar...dispar asa de repede din farfurie !!!

Rahela Velicu 1

21.01.2017, 16:58

MIUTA 1

21.01.2017, 22:05

Wooooow,ce pofta mi-ai facut ! Arata demential !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cirese