Inele de dovlecel

de DanMonica in Aperitive / Garnituri, 16 Oct 2012 | 3722 vizualizari

 

Initial am vrut sa fac clasicul dovlecel pane, dar ma deranjau samburii fiindca erau prea mari. Am zis ca le scot samburii si fac dovlecel scazut.....dar gandul meu era tot la pane ....
si asa am ajuns sa fac aceste delicioase inele de dovlecei.

 

INGREDIENTE

  • -2 dovleci
  • - 4 oua
  • - 6-7 linguri de faina
  • - 5-6 linguri de lapte
  • - sare
  • - piper
  • - delikat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inele de dovlecel:

Dovlecelul il curatam si il taiem felii; asezam feliile pe rand intr-o sita (sau farfurie) presarand pe fiecare nivel sare. Dupa 1 ora scurgem bine dovlecelul de apa si scoatem samburii. 

Separat batem bine ouale peste care adugam condimentele, laptele si faina.

Trecem fiecare inel de dovlecel prin amestecul de ou si faina si il punem la prajit in ulei incins. Dupa ce s-au prajit pe ambele parti scoatem inelele pe un servetel de hartie pentru a absorbi bine surplusul de ulei.

Inelele de dovlecel le putem servi calde sau reci, ca aperitiv.

Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inele de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 801 lei
2799.99 lei
1999.00 lei

COMENTARII (9)

Sim0na 1

17.10.2012, 15:17

O idee foarte faina!

andreea_angelo 1

13.11.2012, 14:27

DanMonica 1

16.11.2012, 19:53

multumesc pt aprecieri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei pane