Inghetata cremoasa de vanilie - Cea mai usoara si rapida reteta, un desert excelent, cu aroma fina si dulce.
Varianta de mai jos este cea mai simpla pentru a obtine o inghetata cremoasa si fara ace de gheata.
Pentru aceasta Inghetata cremoasa de vanilie - Cea mai usoara si rapida reteta, am folosit urmatoarele ingrediente: lapte condensat, smantana si extract de vanilie.
Cum se prepara Inghetata cremoasa de vanilie - Cea mai usoara si rapida reteta:
Intr-un bol mare, bate smantana pentru frisca cu un mixer electric pana cand formeaza varfuri ferme. Asigura-te ca bolul si telurile mixerului sunt reci pentru a obtine o textura mai buna.
Intr-un alt bol, amesteca laptele condensat cu extractul de vanilie.
Adauga treptat peste frisca, amestecul de lapte condensat, folosind o spatula, amestecand usor pentru a pastra textura aerata.
Transfera amestecul intr-un recipient de metal sau de plastic cu capac si netezeste suprafata.
Acopera recipientul si pune-l in congelator pentru cel putin 6 ore sau peste noapte, pana cand inghetata este complet inghetata.
Inainte de servire, scoate inghetata din congelator cu 10-15 minute inainte.
Serveste inghetata simpla sau cu toppinguri preferate, precum sos de ciocolata, fructe proaspete sau nuci.
Aceasta reteta este foarte versatila si usor de personalizat in functie de preferintele tale. In plus, folosirea laptelui condensat indulcit ofera o textura cremoasa si o dulceata perfect echilibrata fara a fi nevoie sa adaugi zahar suplimentar.
Incearca si reteta de Inghetata de lapte, fina si reconfortanta sau varianta de Inghetata de ciocolata cu rom, la fel de gustoasa si buna.
Iti recomandam si reteta de Inghetata de cafea, pentru amatorii acestei licori energizante.
1
Inghetata cu bucati de ciocolata: Adauga 100 g de ciocolata tocata in amestecul de inghetata inainte de a-l pune la congelator.
2
Inghetata cu fructe: Adauga 200 g de fructe proaspete sau congelate (piure sau bucati mici) in amestec pentru a obtine o inghetata fructata.
3
Arome diverse: Poti experimenta cu diferite arome, adaugand 2 linguri de cacao pentru o inghetata de ciocolata sau 1-2 linguri de cafea solubila pentru o inghetata de cafea.