Inghetata de agude

de SimonaP in Dulciuri, 11 Iul 2013 | 4293 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • * 800 g agude
  • * 200 g smantana
  • * 70 g zahar
  • * 3 oua
  • * 2 linguri miere de albine
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de agude:

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul (lasam cam o lingura de zahar si pentru albusuri) pana cand obtinem o spuma deschisa la culoare.

Agudele se curata de codite, se spala si se pun intr-o strecuratoare pentru a scapa de surplusul de apa.Mixam agudele cu smantana si mierea de albine. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si o lingura de zahar.

Intr-un bol incapator amestecam  spuma de ou cu amestecul de smantana si agude, iar la sfarsit punem albusurile, amestecand foarte bine. Compozitia obtinuta se toarna intr-un vas pe care il punem la congelator pentru 5- 6 ore. Dupa 2- 3 ore scoatem vasul si amestecam pentru a evita formarea aschiilor de gheata.

Servim ingheata in cupe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de agude" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (9)

CookieMonster 1

11.07.2013, 16:16

ador agudele si spre bucuria mea am reusit anul acesta sa mananc pe saturate

Panacris 1

11.07.2013, 21:33

Interesant! Agude=Dude??? Pare delicios!

simona72 1

11.07.2013, 22:16

Delicioasa cred ca este!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]