Inghetata de piersici

de Criss in Dulciuri, 2 Aug 2011 | 6008 vizualizari

 

Dragele mele, revin dupa o absenta de cateva saptamani, am fost plecata in concediu, la mare. Acum am revenit pentru o scurta perioada, urmand sa plec din nou, de data asta la munte. Pana atunci insa ma gandesc sa va servesc si cu ceva bun si dulce.

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 200 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 piersici decojite
  • 50 g ciocolata amaruie pentru glazurat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de piersici:

Galbenusurile si zaharul le batem cu mixerul pana se albesc si isi dubleaza voumul. Apoi turnam peste ele laptele si punem la fiert pe foc mic, amestecand. In momentul in care da semne ca se ingroasa crema, luam de pe foc sa nu se taie si lasam sa se racoreasca, apoi adaugam piersicile zdrobite.  Lasam crema sa se raceasca de tot, apoi adaugam 200 ml frisca batuta. Punem intr-o cutie si dam la congelator, avand grija ca din ora in ora sa scoatem cutia si cu mixerul (sau furculita in cazul meu) sa amestecam in inghetata pentru a sparge acele de gheata.

Rasturnam inghetata pe o farfurie si o glazuram cu ciocolata topita.  Eu am pus ciocolata amaruie, pentru ca e preferata mea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]