Am făcut din nou îngheţată,cum altfel dacă tot am primit de la dragul meu Bucătăraş.ro titlul de “Fan îngheţată” şi împreună cu acesta o maşină pentru îngheţată.Deci am diplomă care atestă cât de mult iubesc îngheţata.
Am zis să testez maşina cu o reţetă simplă de îngheţată cu vanilie.
A fost foarte bună la gust dar puţin prea dulce pentru gustul nostru(am notat ca data viitoare să reduc cantitatea de zahăr) ,nu am obţinut consistenţa dorită dupa ce am lasat-o o oră la maşina de îngheţată,iar recipientele sunt mult prea mici pentru pofta noastra :)))))
După ce am mai lăsat-o puţin la congelator,a fost tocmai bună de mâncat.
Cam asta a fost prima experienţă,rămâne să ne mai împrietenim,iar data viitoare sigur va fi mai bine.Pot însă să spun că maşinăria este foarte utila pentru iubitorii de îngheţată.
Am mixat galbenusurile împreuna cu zaharul pâna am obtinut o crema.
Am scos semintele de la pastaia de vanilie si le-am pus în lapte.Am încalzit usor laptele împreuna cu 200 ml smântâna pentru frisca,apoi le-au turnat peste crema de oua.
Am pus amestecul într-o cratita pe baie de aburi pâna ce a început sa se îngroase.
Nu trebuie lasat foarte mult,nu vrem sa gatim excesiv ouale.
Am lasat amestecul sa se raceasca foarte bine,apoi am încorporat cei 200 ml smântâna ramasa,pe care am mixat-o bine.
Am mai lasat la frigider ca sa se raceasca foarte bine.
Am împartit compozitia în cele doua recipiente ale masinii de înghetata (recipientele le-am lasat la congelator peste noapte) si am lasat masina sa-si faca treaba timp de 1 ora.
In mod normal,operatiunea ar trebui sa dureze 20-30 minute.
Cum am spus,a trebuit s-o mai las putin la congelator înainte de a o servi.
Poftă bună !!!!