Inghetata de vanilie cu topping de dulceata de visine

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 14 Mai 2015 | 3332 vizualizari

 

Buna si racoritoare in zilele calde.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml frisca lichida;
  • 3 oua;
  • un praf de sare;
  • 4 linguri zahar;
  • o lingura esenta de vanilie;
  • 24 de linguri de dulceata de visine (doar sirop);
  • 12 forme de silicon.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de vanilie cu topping de dulceata de visine:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin bezea. 

Se bate frisca, dupa care se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Apoi se adauga albusurile si se incorporeaza. Crema se pune la frigider.

In formele de silicon se pun cate doua linguri de sirop din dulceata de visine, apoi se baga la congelator pentru 10-15 minute. Dupa aceea, se pune crema in forme si se baga la congelator.

TIPS-URI

1

Frisca trebuie sa fie rece atunci cand se mixeaza.

2

Este necesara o dulceata foarte lichida pentru topping.

3

Se pune crema intr-o punga pentru a o turna mai usor in forme.

4

Pentru a scoate inghetata mai usor din forma, aceasta se baga in apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de vanilie cu topping de dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de catina