Inima de vitel insotita de piure de conopida si sfecla

de Bucataras Diana in Vita, 25 Mar 2018 | 2693 vizualizari

 

Cu inima de vitel preparata la gratar am facut cunostinta la una din Intalnirile marca Bucataras, cea de la Sighisoara, unde bucatarasii harnicuti au preparat, la gratar, pe langa alte carnuri apetisante si inima de vitel. De atunci ne-am indragostit iremediabil si o preparam ori de cate ori avem ocazia.

 

INGREDIENTE

  • o inima de vitel
  • 1 conopida medie
  • 2 sfecle
  • 100 g cascaval
  • 150 g iaurt gras
  • 100 g arahide
  • 2 catei usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper
  • nucsoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inima de vitel insotita de piure de conopida si sfecla:

Spalam bine inima, o portionam, o saram si piperam dupa gust. Conopida o desfacem buchetele si o dam la cuptor intr-o tava  cu putina apa pana se inmoaie. Punem inima pe gratar pentru circa 10-15 minute pe fiecare parte. Intre timp dam si sfecla la cuptor pana se inmoaie. Dupa ce s-a racorit conopida o blenduim impreuna cu cascavalul ras, iaurtul si usturoiul. Asezonam cu sare, piper si nucsoara dupa gust. Curatam sfecla,o taiem in bucatele si o blenduim cu putina sare si ulei, adaugam si arahidele si blenduim pana se omogenizeaza. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inima de vitel insotita de piure de conopida si sfecla" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Bucataras Diana 1

25.03.2018, 22:15

Cleme, Era un vitel "crescut bine"
Asa este Cris, daca nu era Tata Zmeu habar nu aveam cat de buna este inima la gratar .
Multumesc pentru aprecieri.

kytz 1

25.03.2018, 23:39

dantes 1

30.03.2018, 17:11

Buna!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Vita chinezeasca picanta, cu ardei si sparanghel alb