Invartita moldoveneasca

de Lau in Dulciuri, 26 Apr 2011 | 18217 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 30 g drojie
  • 500 ml apa calduta
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • 50 ml ulei
  • esenta de vanilie
  • 400 g lapte
  • UMPLUTURA
  • 1 borcan gem de struguri
  • 150 g nuca macinata
  • 100 g stafide
  • 1 esenta de rom
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri de zahar pudra
  • UNS
  • 2inguri ulei
  • 3linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Invartita moldoveneasca:

se face maiaua din drojdie, 2 linguri de zahar, 2 linguri de lapte,1 lingura de faina

se pune faina intr-un bol mai mare se face gaura in mijloc si se adauga restul de ingrediente se adauga si maiaua si se framanta. Se lasa coca o ora la dospit

UMPLUTURA-amestecam toate ingredientele bine

pentru uns punem zaharul intr-un ibric si cand s-a caramenlizat se stinge cu un pic de apa si se da deoparte. Cand s-a racit se adauga uleiul

coca o impartim in 4

intindem o bucata o ungem cu crema de cacao. asezam a 2 foaie, o ungem cu crema si o rulam o asezam in tava unsa cu ulei si o ungem cu siropul de zahar ars

procedam la fel si cu bucatile care ne-au ramas

dam la cuptorul incalzit cca o ora la foc mic

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Invartita moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere