Islere

de daniela in Prajituri, 8 Dec 2011 | 14789 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  250 g de faina,
  • 200 g unt
  •  100 g nuci macinate
  •  70 g zahar pudra
  • un plic cu zahar vanilat.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere:

Aluatul este simplu si clasic . Toate se amesteca (untul trebuie sa fie moale) , nu se framinta foarte mult, doar pina ce se omogenizeaza si se da la rece . Eu de regula fac aluatul de seara pentru dimineata dar se poate folosi si daca sta doar o ora la rece. Se ia cite o bucata de aluat, se intinde cu sucitorul pe masa, foaia cam de 4 mm si se taie forme rotunde cu ajutorul unui pahar de tuica, cu marginea subtire, data mereu prin faina .


Se coc cam 15 minute, pe foaie de hirtie, si se lucreaza atent la scoatere deoarece sint tare fragede. Crema de ciocolata cu care se lipesc doua cite doua este o crema simpla de unt cu zahar si ciocolata neagra ( fara ou, fara nimic pentru islerele rezista mai mult timp ), eventual o picatura de rom, sa ii schimbe gustul. Dupa ce le-am lipit doua cite doua, le glazurez cu glazura de ciocolata sau pur si simplu cu ciocolata topita in care am pus un pic de ulei si apoi sint doua variante de decorare, eu le folosesc pe amindoua: rostogolesc islerele pe cant prin nuca macinata si apoi pun bombonele peste ele sau le las sa se usuce glazura si apoi le decorez cu fir de glazura de diferite culori(din ciocolata alba colorata )
Sint foarte aspectuoase, foarte gustoase si copiii care vin la colindat intotdeauna sint tentati sa ia o astfel de prajiturica !

Daca ti-a placut reteta noastra "Islere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

ryta 1

15.02.2014, 16:33

diaconta 1

09.09.2015, 08:52

La multi ani!!!!

Ancutsa 1

09.09.2016, 16:16

Tare frumoase prajiturile!
La multi ani, draga Daniela!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Isler