Islere

de Lavinia in Dulciuri, 1 Mai 2013 | 29027 vizualizari

 

Prima reteta din seria dulciurilor de Paste :)

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 150 g unt rece
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 lingurita rasa de praf de copt
  • 1 lingura de otet
  • 3 linguri apa rece
  • 300-350 g faina

Crema:

  • 150 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri cacao
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingurita rom

Glazura:

  • 90 g ciocolata
  • 25 ml frisca lichida
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere:

Frecati untul rece cu zaharul pudra ,adaugati pe rand galbenusurile esenta de vanilie,zaharul vanilat ,praful de copt stins cu otet,apa rece si faina si framantati rapid aluatul pana se incorporeaza faina.Va rezulta un aluat putin sfaramicios.Acoperiti aluatul cu o folie si il bagati la frigider pentru 45 de minute.

Presarati o masa de lucru cu faina si intindeti aluatul intr-o foaie de 0.4-0.5 cm.

Decupati cu ajutorul unui pahar mic cercuri pe care le puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt(mie mi-au iesit 2 tavi de fursecuri).Dati tava la rece pentru inca 10-15 minute.

Coaceti fursecurile timp de 15 minute in cuptorul preincalzit fara a le rumeni foarte tare.

Pentru crema frecati untul la temperatura camerei cu zaharul pudra ,apoi adaugati pe rand cate un galbenus si cacaua.La final adaugati romul.

Se pune crema pe jumatate din fursecuri apoi se acopera cu celalalte jumatati.

Introduceti fursecurile pe jumatate in ciocolata topita si racita apoi le dati la frigider pana se intareste glazura.

Se pastreaza in cutii inchise pentru a se fragezi si mai tare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Islere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]