Kaiserschmarrn (Clatite rupte)

de La Ancuta in Dulciuri, 24 Ian 2011 | 18378 vizualizari

 

Clatite "rupte" tiroleze

 

INGREDIENTE

  • 100 g stafide
  • 3 linguri esenta de rom
  • 3 linguri apa
  • 6 oua
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura zahar
  • 1 praf de sare
  • 250 g faina
  • 500 ml lapte
  • 50 g unt
  • zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kaiserschmarrn (Clatite rupte):

Stafidele le inmuiem 30 de minute in apa cu esenta de rom.

Separam ouale. Galbenusurile le mixam bine cu vanilia, un praf de sare si zaharul.

Adaugam apoi faina alternand cu laptele mixand in continuare.

Adaugam untul topit si omogenizam.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le adaugam in aluat. Incorporam usor spuma.

La final adaugam stafidele scurse de zeama si omogenizam.

Punem aluatul de clatite in tava in care am topit unt. Clatita trebuie sa aiba aproximativ 1 cm grosime. Lasam sa se prajeasca pe o parte apoi o impartim in 4 si o intorcem.

Prajim si pe partea cealalta, o rupem bucatele si o scoatem pe o farfurie.

Procedam la fel cu restul de aluat.

Se pudreaza cu zahar si se servesc cu mousse de mere:

500 g mere se curata si se taie bucatele. Punem merele la fiert in 50 ml apa si lasam sa fiarba 10 minute. Pasam apoi merele, adaugam 1 lingura de zahar si scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kaiserschmarrn (Clatite rupte)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]