Kinder Felie de lapte

de Bianca20 in Prajituri, 13 Iun 2015 | 6003 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 100 g zahar;
  • 2 oua;
  • 60 g faina;
  • 20 g cacao;
  • un praf de sare;
  • 10 g praf de copt;
  • Crema:
  • 300 ml frisca lichida;
  • 100 g lapte condensat;
  • 10 g gelatina;
  • 1 lg miere;
  • 1 lg esenta de vanilie.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kinder Felie de lapte:

Blat: ouale se mixeaza cu praful de sare si zaharul timp de 5 minute. Se amesteca faina cu cacaoa si praful de copt si se adauga in compozitia de oua. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Eu am ales o tava mare si mi-a rezultat un blat subtire, pe care l-am taiat in doua. Puteti alege si o tava mai mica, dar blatul oricum va fi destul de subtire si greu de taiat pe orizontala. Se intinde compozotia in tava si se da in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 15 minute.

Crema: gelatina se prepara comform indicatiilor de pe ambalaj. Se pune pe baie de aburi si odata ce s-a topit se adauga 50 ml. din frisca lichida. Se adauga mierea, esenta de vanilie si laptele condensat. Restul de frisca (250 ml.) se mixeaza si se adauga peste crema si se omogenizeaza bine. Se da la frigider pentru 30 de minute. Odata ce crema e gata si blatul s-a racit, se asambleaza prajitura si se mai da la frigider pentru aproximativ o ora. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Kinder Felie de lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Gaby