Kourabiethes - fursecuri traditionale grecesti

de Julie in Prajituri, 23 Dec 2011 | 11749 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt,
  • 100 g migdale,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu,
  • 2 linguri zeama de lamaie,
  • 60 g zahar pudra,
  • 10 g coniac (ouzo), 
  • 300 g faina,
  • esenta de vanilie,
  • zahar pudra vanilat pentru finisare,
  • cuisoare.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kourabiethes - fursecuri traditionale grecesti:

Se mixeaza untul cu zaharul, pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta aluatul cu degetele, pana seamana cu niste firimituri. Se adauga migdalele, tocate marunt si prajite usor; apoi bicarbonatul de sodiu stins in zeama de lamaie, esenta si coniacul. Se amesteca totul, se strange aluatul intr-o bila si se lasa la frigider 2-3 ore sau peste noapte. Se formeaza apoi mici bile aplatizate usor si se infige in mijloc o cuisoara. Se pot forma si mici suluri care se arcuiesc in forma de semilune. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul deja incins, timp de 15-20 minute. Se lasa sa se raceasca bine, apoi
se pudreaza din abundenta cu zahar farin vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kourabiethes - fursecuri traditionale grecesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

ieri la 18:21

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri