Ksra marocana

de RuxyRux in Piine, 18 Dec 2010 | 6996 vizualizari

 

Aceasta paine plata este preparata cu gris si aromata cu anason.
Se serveste in mod traditional alaturi de tajine, o tocanita condimentata marocana, dar este la fel de buna cu salata, branza sau sosuri. Poate fi servita atat calda cat si rece.

 

INGREDIENTE

  • 400 ml apa
  • 500 gr faina
  • 150 gr gris
  • 1 lingurita anason macinat
  • o lingurita zahar
  • o lingurita si 1/2 sare
  • 2 lingurite drojdie
  • ulei masline pentru uns
  • susan pentru decorare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ksra marocana:

Preparam aluatul( eu l-am preparat cu ajutorul masinii de paine( poate fi framantat si in stil traditional).

Scoatem aluatul, intindem 4 painicute plate rotunde cu grosimea de 2 cm

Asezam alautul pe hartia pergament pe foaia de copt.

Lasam la crescut acoperit cu folie unsa cu ulei 30 de minute.

Cand a crescut ungem cu ulei si punem susanul.

Incingem cuptorul la 200 grade si dam la copt pentru 20-25 de min sau pana painea suna a gol daca este batuta pe spate.

E atat de gustoasa....

Daca ti-a placut reteta noastra "Ksra marocana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine neagra cu masline