Kuşeri- Orez cu linte si macaroane( de post)

de Mihaela11_jo in Mancaruri de post, 17 Noi 2010 | 8681 vizualizari

 

Kuşeri( Kusheri) este poate cea mai tipica mancare egipteana.
Este foarte buna si pentru post( se fierbe cu Vegeta in loc de cubul de Maggi de pui) fiind foarte aromata dar si foarte consistenta.
La noi la Amman este un restaurant “ Mister Kusheri” care serveste in exclusivitate doar acest fel de mancare.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de linte
  • 6 catei de usturoi
  • 1 lingura chimin macinat
  • 3 cepe de marime medie
  • 1 cana ulei de masline
  • 2 cani orez
  • 1 cana pasta de rosii
  • 1 pachet de macaroane ( 400gm)
  • sare dupa gust
  • 1 cub Maggi de pui sau 1 lingurita Vegeta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kuşeri- Orez cu linte si macaroane( de post):

Ceapa se taie pestisori si se caleste intr-o tigaie antiaderenta pana devin aurie. Se fierbe lintea cu 4 cani de apa cca 15 minute si se scurge de apa. Se fierb macaroanele in apa cu sare si putin ulei 15 minute si se scot intr-o strecuratoare. Orezul se opareste si se la sa 10 minute , apoi se spala bine si se scurge de apa.

Se pun la fiert intr-o cratita antiaderenta 3 cani de apa,4 linguri ulei de masline, 1 lingurita de sare, 6 catei de usturoi intregi,cubul de Maggi, chiminul; cand au inceput sa fiarba se adauga orezul si lintea ; se acopera si se fierb la foc mic 20 de minute.

Se pune pe un platou orezul cu lintea. Se acopera cu un strat de macaroane fierte. Se pun peste macaroane 3 linguri sos de rosii. Se decoreaza cu ceapa calita in uleiul de masline. Se serveste cu salata de rosii si castraveti sau iaurt natural.

Optional se pot adauga la orez si boabe fierte de naut. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Kuşeri- Orez cu linte si macaroane( de post)" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Orez cu conopida