Lagman -supa asiatica cu taitei de casa si piept de rata

de Ksenya in Supe/Ciorbe, 26 Mai 2021 | 9067 vizualizari

 

 
Reteta vine din Asia Centrala. Ingredientele vedeta al acestei supe sunt taiteii si stockul de pasare.
 Taiteii se prepara in mai multe feluri si mai multe forme. Alegeti varianta de care aveti pofta. Dupa posibilitati, sa fie de casa.
De data acesta va prezint varianta Kazaha cu piept de rata, urmeaza si cea Uzbeka
 Supa se bazeaza pe putine ingrediente si ii da posibilitate celui care o serveste sa o dreaga asa cum isi doreste. Extrem de usor de preparat.
 
 
 
 
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de rata
  • 2,5 l Supa- stock de rata sau alta pasare
  • 500 g Taitei de casa proaspeti sau de care aveti
  • Sare dupa gust
  • Piper dupa gust
  • 2-3 frunze salata romana/portie
  • Pentru servit
  • Feliute de ardei iute
  • Lamiae
  • Usturoi tocat
  • Ceapa verde tocata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lagman -supa asiatica cu taitei de casa si piept de rata:

 

Pieptul de rata il crestam, saram si piperam apoi il rumenim intr-o tigaie care este in prealabil bine incinsa, cate 4-5 minute pe ambele parti. Il scoatem si-l dam deoparte pentru 10 minute, acoperit cu un capac.Il  taiem felii.

 Fierbem pastele in multa apa cu sare. Le scurgem bine si le distribuim in boluri adanci. Adaugam frunzele de salata, apoi cateva felii de piept de rata.

 Adaugam supa –stock de rata sau alta pasare clocotita.

 Pana se mai racoreste putin, putem s-o personalizam dupa plac.

 Sare, feliute de ardei iute, lamaie, usturoi,ceapa verde tocata marunt.

 Supa este revigoranta si merita incercata.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Pentru a adauga o nuanta mai parfumata,puteti adauga si putin ghimbir

2

Pieptul de rata se rumeneste intotdeauna mai intai cu pielea in jos,iar daca -l preferati mai bine facut atunci prelungiti timpul de rumenire.

3

Stockul de pasare este forte important ,pregatiti-l in prealabil,mai mult din carcase de pasare apoi congelati -l in sticle de un litru.

4

Frunzele de salata puteti sa le scufundati in apa care au fiert pastele timp de 1-2 minute inainte de a le repartiza in boluri

Daca ti-a placut reteta noastra "Lagman -supa asiatica cu taitei de casa si piept de rata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana de rata si pui