Imi aduc aminte cu drag de vremea copilariei si de langosii mamei...ea ii facea umpluti cu branza,eu am optat pentru o varianta de post,asa ca i-am pudrat cu zahar sau uns cu gem de gutui...Dar oricum ar fii sunt grozavi ;).
Cernem intr-un bol faina si o amestecam cu putina sare,apoi facem o fantana in mijloc.
In alt vas punem 100 ml apa calda si topim in ea mierea si drojdia,apoi lasam acoperit pana creste.
Cand maiaua este gata o punem in fantana facuta la faina si incepem framantarea,adaugand treptat apa calduta si la sfarsit ulei.Framantam bine,bine,apoi acoperim cu un prosop curat si punem la crescut intr-un loc cald 60-70 de minute.Aluatul obtinut este lipicios,dar nu mai adaugati faina pentru ca il vom manovra cu mainile unse cu ulei.
Cand aluatul a crescut destul,ungem masa cu ulei si ijcepem sa rupem din el cate o bucatica pe care o intindem pe masa cu degetele.Procedam astfel pana terminam aluatul.Foile se pot face de marimea si grosimea dorita.
Lasam foile 10 minute sa creasca,apoi le prajim in ulei incins pe ambele parti.
Le scoatem pe prosop de hartie si le asezam apoi una peste alta ca sa se inmoaie.
Le servim pudrate cu zahar pudra vanilat sau cu gemul preferat.
1
Pentru varianta de "dulce" serviti langosii cu branza si smanatana,sau umpleti foile, inainte de a le prajii, cu branza si inchideti bine capetele,apoi le prajiti.