Langosi cu cartofi

de manu_ela in Aperitive / Garnituri, 5 Sep 2013 | 11402 vizualizari

 

Iata o reteta foarte apreciata de familia mea.

 

INGREDIENTE

  • un cartof
  • 400 gr. faina
  • un ou
  • o lingura zahar
  • 20 gr. drojdie
  • 200 ml lapte
  • o lingura ulei
  • sare
  • Umplutura:
  • o ceapa
  • un ardei mic
  • 150 gr. salam
  • branza de vaca
  • sare
  • piper
  • o crenguta de cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi cu cartofi:

Cartoful se fierbe, se lasa la racit, apoi se da pe razatoare si Il amestecam cu restul ingredientelor. Aluatul trebuie framantat pana nu mai este lipicios, iar la urma adaugam uleiul si mai framantam un pic. Se lasa la dospit aproximativ 30 de minute. Se rup bucati din aluat si se pune umplutura. Punem uleiul la incins si prajim fiecare langosa.

Pentru umplutura se caleste ceapa si ardeiul in putin ulei impreuna cu crenguta de cimbru. Se adauga salamul taiat bucatele, si dupa ce se raceste putin se adauga si branza de vaca. Se condimenteaza dupa gust.

TIPS-URI

1

Pentru umplutura se poate folosi telemea rasa, sunca, cascaval, crema de ciocolata.

2

Eu am folosi uleiul pentru a le intinde pe blat in loc de faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv langosi cu branza