Lapte de migdale

de anca_rm in Vegan / Raw vegan, 6 Oct 2015 | 5326 vizualizari

 

Lapte de migdale poate inlocui cu brio laptele de vaca este indicat persoanelor care au intoleranta la lactoza si nu numai . Are un gust bun , este fin si putin cremos . L-am indulcit cu curmale fara samburi , dar se pot folosi indulcitori sau zahar.
Nu trebuie sa uitam ca migdalele contin o foarte mare cantitate de calciu , iar acest lapte obtinut fara procesare termina pastreaza din cantitatea de calciu.

 

INGREDIENTE

  • -75 gr migdale
  • -500 ml apa plata
  • -6 buc curmale fara sambure.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de migdale:

Migdalele le punem intr-un castron cu apa si le lasam la inmuiat peste noapte  sau macar cateva ore (minim 3) .

Cand s-au umflat putin le scurgem si le spalam sub jet de apa rece.

In vasul blenderului punem migdalele , curmalele si apa si pornim blenderul la viteza mare .

Pentru obtinerea unui lapte bun si cremos e nevoie sa lasam blenderul sa mearga cam 10 minute , dar asta este in functie de puterea blenderului folosit.

Cu ajutorul unei site dese strecuram laptele si il punem intr-o sticla cu capac.

Se poate pastra in frigider pana la 3 zile .

Pulpa ramasa se poate folosi la prajituri , biscuiti etc.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

ieri la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

ieri la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

ieri la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

ieri la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lapte de migdale