Lapte de pasare

de Cris2711 in Dulciuri, 18 Dec 2010 | 6287 vizualizari

 

Este foarte usor de facut si este senzationala.Bucuria sotului meu .

 

INGREDIENTE

  • 5 oua(cat se poate de proaspete)
  • 200grame zahar pudra
  • 50grame zahar
  • 1pachet zahar vanilat
  • o priza de sare
  • coaja de lamaie
  • 1 litru lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

se separa intai albusurile de galbenusuri.Pe urma se bat albusurile foarte tare,se adauga priza de sare si cele 50 grame de zahar.Laptele se pune la fiert la foc mic cu 50 grame de zahar pudra si vanilia.Intre timp se freaca galbenusurile cu restul de zahar pudra pana se formeaza consistenta unei creme.Cand laptele fierbe usor ,se ia cu o lingura(udata in apa rece)bulgarasi de albus (de forma galustelor de gris) si se agauga in lapte si se lasa cam 4-5 minute.Pe urma se scot bulgarasii cu o strecuratoare si se pun intr-un castron.In laptele ramas se adauga galbenusurile si se amesteca pana se obtine o crema.La sfarsit se adauga coaja de lamaie (cam un varf de lingurita).Se serveste cald sau rece dupa gustul fiecaruia.Bulgarasii se pun deasupra cremei inainte de servire.Pofta buna tuturor.

TIPS-URI

1

Laptele se poate fierbe pe abur.

2

Baton de vanilie

3

Nu prea multa coaja de lamaie

4

Vara este foarte gustos dupa cateva ore de lasat la frigider

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu nuci si cirese