Lapte de pasare

de simo_brkic in Dulciuri, 8 Mai 2012 | 20965 vizualizari

 

fetelor de cand nu ati mai papat un Lapte de Pasare? =) eu de aproximativ 16 ani..si imi era TARE DOR SI POFTA!!asa ca desi nu am mai incercat niciodata sa il fac,astazi am strans dintii si uite rezultatul !tin sa precizez ca nu am reusit sa il las la frigider mai mult de 10 minute xD =)) :PPPP

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 4 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri zahar tos
  • 1 esenta vanilie
  • coaja de la o lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Punem  850 ml lapte la fiert si separam albusurile de galbenusuri;

Galbenusurile le amestecam cu zaharul tos si cel vanilat, apoi adaugam coaja de lamaie si esenta.Albusurile le batem bine spuma cu un varf de cutit  sare.

Luam un vas cu apa rece si lingura o scufundam in apa de cate ori taiem cate un bulgare din albusul pe care il punem in laptece ce fierbe.

Dupa ce am taiat cu lingura tot albusul, il lasam sa fiarba 2-3 minute si intoarcem albusurile pe cealalta parte inca 2-3 minute sa fiarba si poi ii scoatem pe o farfurie 

In galbenusurile cu zahar adaugam cate putin laptele ramas dar caldut,pe care le rasturnam peste laptele fiert.Lasam sa dea cateva clocote apoi adaugam albusurile fierte.Il punem poi la frigider aproximativ 2 ore si ..Pofta Buna!!:);)

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

simo_brkic 1

11.05.2012, 00:02

delicios!asa e ,usor de facut ,ne trezeste multe amintiri =) cele mai frumoase ale vietii si daca in familie sunt persoane care nu il papa,mai bine!papam noi tot

mihaelar63 1

28.06.2012, 15:18

cam de vreo 25 de ani nu am mai mancat asa ceva .

simo_brkic 1

28.06.2012, 17:21

poi fa Mihaela o sa iti trezeasca si mai multe amintiri ,ale copilariei ...pe langa faptul ca e YAMY

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasare