Lasagna

de CameliaR in Lasagna, 10 Noi 2015 | 6108 vizualizari

 

Desi pare complicata aceasta reteta, adevarul este ca se face foarte usor. Am decis ca este o reteta buna pentru Saptamana Barbatilor care Gatesc.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne vita+porc
  • 14 foi lasagna
  • 200 g sos de rosii
  • cascaval
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 pahar de vin
  • 2 linguri de faina
  • 500 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1 bucatica branza de vaca
  • piper, sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Pentru inceput tocam ceapa si usturoiul marunt.Incingem o tigaie si calim aproximativ 5 minute ceapa cu usturoiul. Punem sare, piper si patrunjel peste carnea tocata si amestecam. Dupa ce au trecut cele 5 minute adaugam carnea in tigaie.Omogenizam iar apoi turnam paharul cu vin. Lasam pe foc aproximativ 10 minute.Pentru sos am topit untul intr-o craticioara iar apoi am pus cele 2 linguri de faina.Treptat pun si laptele amestecand neintrerupt.Amestecam pana se ingroasa.Foile de lasagna le fierbem aproximativ 7 minute. Ungem o tava cu unt si apoi punem primele foi de lasagna.Punem 2 linguri de sos iar apoi un strat din compozitia de carne tocata.Acoperim cu foi de lasagna, iar apoi punem din nou 2 linguri de sos si restul din compozitia de carne tocata.Acoperim cu restul de foi si radem branza si cascavalul deasupra. Preincalzim cuptorul inainte si punem tava la cuptor la 180 grade C timp de 45 de minute pana se rumeneste.

TIPS-URI

1

Eu am ras pe langa cascaval si branza de vaca. Ii da un gust foarte bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu vinete