In cautarea unei retete care sa valorifice gustul ciupercilior si inspirata de catre Angelina, am ales sa ma opresc la reteta de Lasagna cu piept de pui si ciuperci
https://www.bucataras.ro/retete/lasagna-cu-piept-de-pui-si-ciuperci-54206.html
In locul sosului Bechamel am folosit un sos format din smantana si ou, usor condimentat. Am imbogatit Lasagna cu multa branza de oi si cascaval, adaugandu-le si un iz de busuioc proaspat.
Ciupercile se curata si se spala foarte bine in apa rece. Se asaza intr-o sita pentru a elimina surplusul de apa, dupa care se toaca marunt si se calesc pentru 15-20 de minute, alaturi de ceapa, morcov si ardeiul capia.
Se adauga carnea tocata de pui si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Cand carnea este patrunsa, presaram busuiocul si coloram cu suc de rosii, continuand fierberea pentru aproximativ 10 minute.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezam uniform foi de lasagna.
Peste acestea, adaugam o parte din sosul alb pregatit in prealabil (ouale se amesteca cu smantana, pana la omogenizarea completa; se condimenteaza dupa gust cu sare si nucsoara).
Se presara apoi un strat generos de branza de oi si cascaval ras.
Se adauga ciupercile si carnea in sos de rosii si se continua cu cate un strat de foi de lasagna, branza si cascaval, sos alb.
Se coace lasagna pentru aproximativ 40 de minute, la o temperatura de 180 de grade C.
Dupa coacere, se presara cascaval. Se serveste calda.
Pofta buna!
1
Recomand sa incercati si reteta de Lasagna cu ghebe in locul ciupercilor obisnuite.
2
Folositi busuiocul cu incredere!