Lasagna cu pui si ciuperci

de alldaycooking in Lasagna, 11 Apr 2012 | 6420 vizualizari

 

O reteta de lasagna foarte buna

 

INGREDIENTE

  • Foi :
  • 300 gr faina + inca putina faina pentru presarat planul de lucru
  • 3 galbenusuri
  • 10 linguri apa
  • Sos rosu:
  • 400 gr ciuperci
  • 350 gr carne de pui tocata
  • 80 gr morcov ras
  • 1 ceapa rosie
  • 200 ml sos de rosii
  • Busuioc
  • Piper macinat
  • Oregano
  • Sare
  • Sos alb:
  • 40 gr unt
  • 30 gr faina
  • 200 ml lapte
  • Nucsoara
  • 50 ml smantana dulce
  • 300 gr cascaval si mozzarela
  • Pentru crusta :
  • 1 ou
  • 2 linguri de smantana

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu pui si ciuperci:

Pentru foile de lasagna am pus faina intr-un castron, am adaugat galbenusurile si apoi treptat cate putina apa. Am framantat pana cand am obtinut o coca elastica si nelipicioasa. Am impartit coca in 5 bile mici. Pe planul de lucru presarat cu putina faina am intins fiecare bila pana cand am obtinut o foaie de marimea tavii in care intentionam sa pregatesc lasagna. Am lasat foile la loc uscat, nesuprapuse pana cand am pregatit restul.

 Ciupercile si ceapa tocate le-am pus la calit in putin ulei.

 Dupa aprox 3 minute am adaugat carnea tocata si apoi morcovul ras.

 Am lasat sa se caleasca impreuna timp de 5 minute, apoi am adaugat sosul de rosii, piper, busuioc, oregano si putina sare. Am lasat sa fiarba pana cand a scazut lichidul.

 Pentru sosul alb am pus sa se incalzeasca untul, am presarat faina si am amestecat cu un tel. Imediat am adaugat laptele si am amestecat energic pentru a nu ramane cocoloase. Cand a inceput sa se ingroase sosul am adaugat faina si am mai lasa doar putin timp pe foc.

 Asamblare:

intr-o tava unsa cu putin ulei am asezat o foaie de lasagna,

 deasupra acesteia am pus 1/4 din sosul rosu

 deasupra acestuia am pus 1/4 din sosul alb si cascaval ras

 Am repetat operatia de mai sus pana cand am terminat sosurile. Deasupra am pus ultima foaie de lasagna, am presarat un amestec de cascaval si mozzarela si apoi oul batut cu smantana.

 Am copt la 180 de grade pana cand s-a rumenit frumos crusta de cascaval.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]