Lasagna de post

de Bucataras Diana in Lasagna, 13 Dec 2016 | 4265 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g soia
  • 250 g ciuperci
  • 2 fire praz
  • 5 catei usturoi
  • 1 ardei
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 1 sfecla
  • 50 g tofu cu ardei
  • sos de rosii de casa
  • piper
  • sare
  • busuioc
  • ketchup de mere (de casa)
  • 500 g foi de lasagna
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna de post:

Intr-un castron, punem soia acoperita cu apa calduta pentru cca. 20 de minute (sau o pregatim conform instructiunilor de pe pachet). Intre timp, pregatim celelalte ingrediente: curatam si spalam legumele, radem morcovii, dovlcelul si sfecla, tocam marunt prazul, usturoiul,  ardeiul si ciupercile (am avut la borcan conservate de mine) si radem tofu. Incingem putin ulei intr-o oala incapatoare, adaugam prazul si usturoiul si le lasam cca. 2 minute la calit, punem ardeiul, apoi morcovul, dovlecelul si ciupercile. Le lasam pana scade un pic lichidul lasat de legume, amestecand din cand in cand. Potrivim de sare si piper, adaugam soia si lasam sa dea in clocot, apoi punem si sfecla rasa. Dupa ce se inmoaie si sfecla, adaugam sosul de rosii si mai dam intr-un clocot. Gustam, mai adaugam sare si/sau piper, daca este cazul si oprim focul. Cat se racoreste compozitia, ungem o tava cu putin ulei si asezam primul strat de foi de lasagna, dupa ce le-am trecut rapid prin putina apa calduta. Peste primul strat de foi de lasagna, punem un strat de compozitie, alt strat de foi, iar compozitie, si tot asa pana umplem tava, avand grija ca ultimul strat sa fie de foi de lasagna. Intindem ketchup de mere peste ultimul strat de foi, presaram busuioc si tofu si dam la cuptor pentru cca. 40 de minute. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]