Legume la grătar

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 26 Sep 2012 | 6306 vizualizari

 

Garnitura perfectă pentru orice friptură la grătar sau o minunată salată de legume în zilele de post.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei,
  • 2 morcovi,
  • 2 cepe,
  • 4 ciuperci mari sau 8 mici,
  • 2 roșii mari sau 4 mici,
  • 2 ardei grași,
  • lista poate continua cu legumele preferate.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume la grătar:

Legumele se spală și se zvântă. Dovleceii se taie rondele. Morcovii se curăță de coajă și se taie rondele. Le tăiem pe oblic să obținem felii mai mari. Ceapa se curăță de coajă și se taie rondele de 1/2 cm. Ciupercile se taie felii doar dacă sunt mari, dacă le avem mici le lăsăm întregi. Roșiile mari se taie în două, cele mici se lasă întregi. Ardeii grași se curăță de semințe și se înlătură cotorul, după care se taie fâșii. Cam astea au fost legumele mele, dar lista poate continua cu vinete, fenicul, sparanghel.... Se încinge grătarul (sau plita la aragaz). Se stropesc legumele cu foarte puțin ulei (de măsline de preferat) și se pun pe grilul încins sau pe grătar când jarul nu mai are flacără. Legumele se fac foarte repede și se pot arde foarte repede, așa că le supraveghem cu atenție. Se întorc pe ambele părți pentru o coacere uniformă. Se condimentează cu sare și piper numai după ce s-au luat după grătar.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la grătar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]