Legume sote

de ionix in Aperitive / Garnituri, 27 Ian 2010 | 16231 vizualizari

 

reteta am vazut-o acum vreo 3 ani intr-o revista...

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 2 cepe
  • 5 catei usturoi
  • 2 morcovi mari
  • circa 300 g fasole verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 3 linguri cu unt
  • zeama de la o lamaie
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume sote:

 

Se incepe prin a da in clocot morcovii, dupa ce i-am curatat bine, si se lasa la fiert circa 10 minute. 

La fel se face si cu fasolea verde, daca este prefiarta o lasati doar 2-3 minute la clocot.

Morcovii, dupa ce i-am oparit bine, ii taiem fasii (vezi foto).

Atat morcovii cat si fasolea verde, dupa ce am dat in clocot, cand le strecuram  le trecem printr-un jet de apa rece

Intre timp, curatam dovleceii de coaja si-i spalam bine. 

Se sareaza si se prajesc intr-o lingura cu unt, avesti grija sa-i stergeti cu un servet inainte de a-i pune la prajit.

Dovleceii prajiti se scot pe un servetel.

Intr-o tigaie mai adanca, wok daca aveti, se pun la topit cele 2 linguri cu unt ramase.

Dupa ce untul s-a topit, se pun cepele si usturoiul , taiate rondele, la calit.

Se lasa in tigaie cu un capac deasupra pana capata o culoare aurie.

Apoi adaugam ardeii grasi taiati feliute (vezi foto). 

Se lasa sa se patrunda bine legumele crude iar apoi punem fasolea verde.

Lasam circa 5 minute si adaugam morcovul.

Dupa vreo 10 minute adaugam dovleceii prajiti si zeama de lamaie.

Se lasa la inabusit, cu un capac deasupra, circa 5 minute.

Se sareaza si pipereaza iar apoi  se ia tigaia de pe foc.

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti sa puneti jumatate din zeama de lamaie si apoi puneti in farfurie in functie de gusturi.

2

Aveti grija, morcovii si fasolea verde nu trebuiesc fierte prea tare ci doar un pic cat sa se inmoaie. al dente trebuie sa fie...

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume sote" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

AlinaL 1

27.01.2010, 22:32

Explozie de culori!Arata minunat!

Mie imi plac tare mult legumele sote! N-am mai facut demult...

ionix 1

28.01.2010, 08:35

aham... e asortata, colorata si gustoasa... merita facut!

diaconta 1

08.12.2011, 20:45

ce bun si colorat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc cu sos de mere si legume sote