legume umplute si inabusite

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 6 Ian 2010 | 4092 vizualizari

 

initial am pregatit aceasta reteta dorind sa nu fac prea multa caldura , vara , cu cuptorul . mai apoi am descoperit ca este mai rapida si se economiseste energie calorica [ nu arzi gazul de pomana !!!]

 

INGREDIENTE

  •  o vanata
  • un dovlecel
  • 2 gogosari
  • 500 gr. carne tocata
  • 3 linguri de orez
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 1 lingura faina
  • 1 pahar bulion
  • 150 ml ulei
  • 200 gr smantana
  • sare
  • piper
  • boia
  • patrunjel verde
  • cimbru
  • marar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA legume umplute si inabusite:

  1. vanata, dovlecelul, gogosarul si ceapa se curata.vanata si dovlecelul se taie in bucati cam de 5 cm si se scobesc.
  2. ceapa taiata marunt se prajeste in jumatate din ulei , se adauga carnea ,  orez ,sare , piper , boia , cimbru , ou si faina.
  3. se umplu legumele cu compozitia de carne si se aseaza intr-o cratita ,[ pe un pat din ce a rezultat de la scobitul vinetei si al dovlecelului]
  4. se adauga restul de ulei, bulionul si mararul.
  5. se pune capac si se inabuse la foc potrivit cam 30 min .
  6. se serveste cu smantana.

 

TIPS-URI

1

carnea tocata e mai buna porc+vita

2

marar si cimbru daca nu aveti verzi sunt bune si uscate

3

dovlecelul sa fie cam cat vanata

Daca ti-a placut reteta noastra "legume umplute si inabusite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

mihaelar63 1

06.01.2010, 09:57

imi pare rau pozele sunt mai mari de 1m , trebuie sa invat sa le micsorez

Bunica 1

07.01.2010, 07:28

Bun, bun ! Ti-ai facut debutul !

nadina73 1

19.08.2010, 23:44

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Prepeliță învelită în bacon, cu garnitură de mere