MAARUTA

de AndraAli in Dulciuri, 27 Iul 2014 | 4264 vizualizari

 

Prajitura cu specific arabesc .Este preparata in general in jurul sarbatorilor.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 2 pachete jumatate de margarina
  • 3 sferturi de pahar (pahar mic de plastic de unica folosinta) ulei
  • 1 kg de curmale
  • 2 praf de copt
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 pahar de sirop de trandafiri
Portii: 100
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA MAARUTA:

1.Se amesteca margarina cu faina apoi se adauga uleiul.

2.Adaugam praful de copt,zaraul vanilat si siropul de trandafiri.

3.Separat  punem cumalele fara pielita si fara sambure,adaugam 2 linguri de ulei si amestecam bine.

4.Aluatul il impartim in bilute mici.Luam una cate una ,o desfacem in palma si adaugam putine curmale inauntru ,apoi acoperim la loc aluatul .Cu o furculita putem face diferite forme.

5.Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana devin usor rosiatice.

6.Le lasam sa se raceasca apoi le dam prin zahar pudra.

TIPS-URI

1

Nu se pun la frigider.

2

Nu se strica usor,pot tine si saptamani.

Daca ti-a placut reteta noastra "MAARUTA" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

Constelatialeu 1

27.07.2014, 19:50

MotanLaOale 1

28.07.2014, 09:01

AndraAli 1

28.07.2014, 11:09

va pe toti

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

pe 07.02 la 16:05

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

pe 07.02 la 10:59

Salată de crudități cu fistic - Gustoasă și hrănitoare

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov - Rețeta rapidă și sănătoasă

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste dulci cu branza si nuca