Macaroane cu sos de iaurt si carne de vita-specific tarilor arabe

de Mihaela11_jo in Vita, 12 Mar 2011 | 7467 vizualizari

 

O mancare simpla si racoritoare.

 

INGREDIENTE

  • 1  pachet de 500 grame macaroane fusilli
  • 1/2 kg carne de vita trecuta prin masina de carne de 2 ori
  • 1 kg iaurt integral
  • 1 capatana de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui( pentru apa in care se fierb macaroanele)
  • 1 lingurita condiment mixt macinat( all spice,cuisoare,scortisoara,piper alb,nucsoara,foi de dafin) 
  • sare dupa gust
  • piper proaspat macinat dupa gust  
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macaroane cu sos de iaurt si carne de vita-specific tarilor arabe:

Macaroanele se fierb in apa cu ulei si sare 20 de minute.

Carnea se sareaza, se condimenteaza si se prajeste  in uleiul de masline cca 10 minute.

Intr-un bol se pune iaurtul, se sareaza si pipereaza dupa gust si se adauga usturoiul trecut prin presa de usturoi.

Se amesteca bine si se adauga carnea.

Varianta 1

Intr-o farfurie se pun macaroanele fierte si trecute printr-un jet de apa rece.

Se adauga sosul de iaurt cu usturoi si carne.

Se servesc imediat.

Varianta 2

Intr-un vas pentru cuptor termorezitent se pun macaroanele si se adauga sosul de iaurt cu usturoi.

Se amesteca bine si se dau la cuptorul preincalzit la 220 de grade pentru 15-20 de minute sau pana s-au rumenit deasupra.

Se servesc calde.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane cu sos de iaurt si carne de vita-specific tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Limba de vita cu masline- la Crockpot