Macrou prăjit în unt

de elucubratiiculinare in Peste, 24 Ian 2013 | 5090 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 buc macrou mare ( aprox. 500 g),
  • 1/2 linguriță sare,
  • 1/2 linguriță praf de usturoi,
  • 1/2 linguriță piper alb,
  • 1/2 linguriță piper negru,
  • 1 linguriță boia de ardei,
  • 1 lingură măghiran uscat,
  • 1 lingură mărar proaspăt,
  • 50 g unt.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou prăjit în unt:

Începem cu pregătirea peștelui. Înlăturăm capul și coada. Se taie pe burtă și eliminăm intestinele. Se spală bine, apoi se taie în două pe lungime, se scoate șira și toate oasele. Se spală din nou și se usucă cu un prosop de bucătărie.

Într-un castron amestecăm sarea, piperul, boiaua, praful de usturoi, mărarul tocat mărunt și măghiranul. Se amestecă bine. Se presară fileurile de macrou pe ambele fețe cu amestecul de condimente. Încingem un wok și punem untul să se topească. Când s-a topit complet untul, punem fileurile de macrou în wok și prăjim câte 1 minut pe fiecare parte. Dacă se dorește un pic mai crocant, repetăm prăjirea pe ambele părți ( în funcție de puterea focului).

Servim imediat cu garnitura preferată.  Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou prăjit în unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Platica crocanta