Madlene

de Criss in Prajituri, 4 Dec 2016 | 6435 vizualizari

 

Madlenele sunt niste prajiturele dragalase si foarte simplu de facut. Singurul lucru absolut necesar (pe langa putinele ingrediente, care de obicei se gasesc mereu in frigider/camara), este forma specifica pentru Madlene. Ieri am gasit la Auchan o astfel de forma si mi-am cumparat. Partea proasta e ca forma e destul de mica si ies doar 9 prajiturele deodata, ar fi trebuit probabil sa-mi cumpar doua astfel de forme de silicon, dar mi s-au parut destul de scumpe. Cum spuneam, aceste prajiturele se prepara foarte usor, insa la final veti fi foarte placut surprinse/surprinsi de rezultat. Sunt aromate, pufoase, fine, delicate, elegante, asemeni numelui pe care il poarta.

 

INGREDIENTE

  •  3 oua
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 g unt topit
  • 70 ml lapte
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Madlene:

Pentru aceste prajiturele, mi-am pus robotul fantastic la treaba. (V-am mai spus ca il iubesc? Isi face treaba perfect.) Ouale se bat spuma impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand isi dubleaza volumul si se albesc. Se adauga apoi laptele, untul topit, faina amestecata cu praful de copt si coaja de lamaie. Se omogenizeaza, apoi cu o lingurita se repartizeaza compozitia in formele de Madlene. Mie imi plac tare mult aceste forme de silicon, pentru ca nu trebuie unse, nu se lipesc, prajiturile se pot scoate frumos, deci sunt foarte practice. Asadar, se coc madlenele timp de  15-20 minute, la foc mic, pe treapta a doua a aragazului. Se scot cu grija, se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar. Sunt minunate langa un caffe latte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Madlene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu dovleac