Desi are un aspect ciudat ,tin s-o postez pentru ca n-am gasit pe net cum se prepara o maia de secara.Mi-am dorit sa fac o paine ideala, naturala si dupa multe cautari am descoperit-o.Astazi coc prima paine si am sa postez neaparat reteta ,sper sa am timp.
Pregatim un recipient din sticla sau plastic cu capacitatea de 2 l in care v-om pregati maiaua.
Prima zi:
Amestecam bine 100 ml apa calduta cu 100g faina , consistenta trebuie sa fie ca o smantana,acoperim cu o folie perforata cu furculita din loc in loc ,apoi cu un prosop si lasam 24 ore la un loc calduros.
a 2-a zi adaugam 100 g faina si 100 ml apa calduta amestecam ,acoperim si lasam iarasi 24 de ore.Repetam operatiunea pana in a 5-a zi cand dospeala -start este gata pentru aluatul de paine.
Pentru o paine avem nevoie de 4 linguri de maia start. Voi reveni cu o reteta .
Maia-start se poate pastra la frigider 2 saptamani,sau se usuca intinsa un strat subtire pe hartie de copt ,apoi pastrata in borcan inchis ermetic.