Majhouba (Clătite algeriene)

de Satisfyyourcravings in Sandvisuri, 8 Dec 2012 | 8128 vizualizari

 

Aceste clătite sunt pentru algerieni ce este Hot dog-ul pentru americani sau shaworma pentru români- o mâncare ce se consumă în fugă, pe stradă. Umpluturile pot varia de la carne, la mix de legume sau brânză.

 

INGREDIENTE

Pentru umplutură:

  • 2 cepe albe tocate mare
  • 1 chilli proaspăt fără semințe
  • 1 morcov mediu tăiat mare
  • 1 lingură de ulei
  • 3 linguri pastă de roșii
  • 1 cutie roșii decojite în bulion, scurse și sfărâmate cu mâna
  • 1 legătură coriandru/ pătrunjel

Pentru aluat:

  • 1 linguriță de sare
  • 400 grame mălai fin
  • 200 ml apă
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Majhouba (Clătite algeriene):

Ceapa, împreună cu chilli și morcovul se pasează fin cu ajutorul unui aparat de bucătărie. 

Se încălzește uleiul la foc mediu și se adaugă mixul de ceapă, morcovi și chilli. Se gătește 20 de minute, amestecând frecvent. Apoi, se adaugă pasta de roșii, se lasă 3 minute și se adaugă roșille. Se asezonează și se gătește 45 de minute, până când compoziția s-a îngroșat și este ușor uscată. Se ia de pe foc și se adaugă coriandrul/ pătrunjelul.

Sarea se amestecă cu mălaiul și 200 ml apă. Se frământă până are consistenţa unui aluat. Eu, în această etapă, am adaugat puţină făină şi ulei de măsline pentru a obţine consistenţa dorită. 

Se împarte aluatul în 8 bile şi se aşează pe o hârtie  de pergament unsă cu ulei. Se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la odihnit 30 de minute.

Pe o suprafaţă netedă (marmura se potriveşte cel mai bine), unsă cu ulei, se întinde cu mâinile aluatul fiecărei bile în foaie cât mai subţire sub formă de dreptunghi. 

Se aşează umplutura în centru, apoi se aduc spre centru lungimile dreptunghiului şi apoi lăţimile, acoperind astfel umplutura. 

Se gătesc într-o tigaie la foc mediu până se formează pete maronii pe suprafața clătitei. Se întorc o singură dată în timpul procesului. 

Se servesc calde. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Majhouba (Clătite algeriene)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sandvis cu pasta de naut si sunca Serrano