Mamaliga

de Razvan Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 1 Oct 2017 | 6044 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri ulei
  • 200 g malai
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga:

Se pun apa, sarea si uleiul la foc, intr-un tuci. Cand apa este pe punctul de a clocoti, se adauga malaiul in ploaie si se amesteca energic cu telul. Se lasa mamaliga sa se coaca la foc mic, amestecandu-se din cand in cand cu o spatula de lemn. Este gata atunci cand incepe sa se desprinda de peretii tuciului. La final, se toarna intr-o farfurie adanca umezita cu apa rece.

Mamaliga se poate servi cu lapte, smantana, branza, oua etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
"Tort" de mamaliga