Mamaliguta cu branza si smantana

de Raisha in Aperitive / Garnituri, 24 Ian 2015 | 3257 vizualizari

 

Am descoperit de curand secretul retetei de mamaliguta. Desi o fac de mult timp, abia acum mi-am dat seama ce usor era daca o faceam de fiecare data in felul ce urmeaza.

 

INGREDIENTE

  • 1 si 1/2 cana malai
  • 4 si 1/2 cani apa
  • branza si smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu branza si smantana:

Se pune malaiul intr-o tigaie si se adauga apa rece deasupra si se amesteca pana se desface malaiul. In felul asta nu exista riscul sa se formeze cocoloase. Punem tigaia pe foc mediu si continuam sa amestecam 5 minute pana incepe sa fiarba apa si se formeaza o pasta. Cand incepe sa dea in clocot si sa stropeasca dam focul la mic si acoperim cu un capac si lasam sa fiarba 15 min. In acest timp mai amestecam din cand in cand pentru a nu se prinde de tigaie insistand pe fundul si pe marginile tigaii.

Dupa acest timp daca mamaliga se desprinde de pe margini inseamna ca este gata. O luam de pe foc si o asezam pe farfurie alaturi de branza de vaci si smantana.

TIPS-URI

1

Ea poate fi facuta si la cuptor dupa ce este gata. Se aseaza un strat de mamaliga si unul de branza si se da la cuptor pt 15 minute.

2

E de preferat sa se foloseasca o tigaie groasa sau vas de tuci. Sau o tabla sub tigaie in momentul in care sta pe foc pentru a nu se prinde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulz cu afumatura