Toata lumea stie ca-mi place mancarea Indiana. Si cea Italiana. Si cea Chinezeasca. De aceea blogul meu e plin cu astfel de retete. Putine sunt mancarurile Romanesti pe care le fac si mai putine cele pe care le mananc. Asta pentru ca in marea lor majoritate sunt facute cu carne de porc sau cu ceapa prajita. Nu sunt prietena cu nici una dintre ele.
Din cand in cand insa, mai ales la insistentele sotului meu, trebuie sa revin la basic-ul bucatariei romanesti. Spre bucuria mea, am invatat reteta aceasta de mancare de cartofi de la soacra mea. Nu contine nici fir de ceapa prajita. Si este foarte buna. Sa v-o spun si voua.
Taie usturoiul feliute
Incalzeste uleiul bine
Pune usturoiul si lasa-l 1-2 minute. Ai grija sa nu se arda
Adauga carnea (stearsa de apa cu prosoape de hartie) si las-o 2-3 minute pe fiecare parte sa prinda putina culoare
Pune apa, numai cat sa acopere carnea. Pune un capac si lasa sa fiarba la foc mic, pana ce carnea e aproape facuta
Adauga cartofii si putina sare si lasa la fiert.
Cand si acestia sunt aproape gata pune pasta de tomate amestecata cu putina apa (poti folosi sosul din cratita, daca ti se pare ca e prea multa zeama)
Mai lasa la fiert 5 minute, ca sa se formeze sosul.
Mancarea se mananca alaturi de salata (verde sau muraturi)