Mancare de castraveti murati cu pulpa de porc

de farfuriavesela in Porc, 9 Apr 2014 | 5250 vizualizari

 

Recunosc ca nu am mai mancat aceasta mancare din copilarie, dar astazi mi-am amintit de aceasta reteta pregatita de mama mea, si cum aveam ingredientele necesare, m-am gandit sa o transmit si eu mai departe.
Este o mancare cu gust dulce-acrisor de castraveti si cu aroma imbietoare de la condimentele pe care le-am adaugat.

Urmariti filmul nostru si gatiti impreuna cu noi!!!
http://youtu.be/ZdEEJnPdo10

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr pulpa de porc
  • 6-7 castraveti murati
  • 3 cepe potrivite, taiate solzisori
  • 150 ml suc de rosii
  • 70 gr ardei gras taiat marunt
  • sare, piper, foi dafin, cimbru
  • 2 linguri de amidon alimentar
  • 2-3 fire ceapa verde
  • patrunjel verde
  • 4-5 linguri de ulei
  • apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de castraveti murati cu pulpa de porc:

Taiem carnea cuburi potrivite, o condimentam cu sare, piper si cimbru si o punem intr-o tigaie sa se rumeneasca putin.
Ceapa o calim cu putin ulei, adaugam ardeiul gras dupa care adaugam carnea, completam cu putina apa si lasam sa fiarba pana este aproape fiarta carnea. Dupa ce carnea a fiert adaugam castravetii taiati rondele, sucul de rosii, condimentam si lasam sa mai fiarba cateva minute. Pentru a ingrosa putin sosul mancarii noastre am folosit 2 linguri de amidon alimentar, dizolvat intr-un pahar cu apa rece si am mai lasat putin mancarea sa fiarba.
La final adaugam patrunjelul verde.

Farfuria noastra s-a inveselit cu o mancare delicioasa, plina de culoare si aroma. Se serveste alaturi de o salata la fel de colorata de ardei copti cu putin usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de castraveti murati cu pulpa de porc" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Mâncare de castraveţi acri cu carne de porc si arpagic