Mancare de legume cu linte

de Rocsi in Mancaruri de post, 23 Noi 2017 | 6418 vizualizari

 

Ce sa mai pregatim, ce sa mai pregatim? De multe ori ne punem intrebarea asta, mai ales cand este vorba despre ceva de post. Si cum imi place sa ma "joc" cu legumele, si cum am avut ocazia sa testez si noile conserve Sun Food, le-am combinat, le-am dat gust cu putine condimente, pentru a pastra cat mai mult din savoarea legumelor si uite cum am obtinut o mancare foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 ardei verde
  • 2 ardei kapia
  • 1/2 ardei galben
  • 1 ceapa
  • 1 ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 1 cutie linte rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 1 bolisor cu rosii cherry
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 2-3 linguri ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de legume cu linte:

Curatati ceapa, o tocati marunt, morcovul decojit il taiati in doua pe lungime, apoi rondele.
Toti ardeii ii curatati de cotor si seminte, ii taiati fasii lunguiete.
Dovlecelul spalat, il taiati tot fasii lunguiete.
Ceapa verde o faceti rondele.
Intr-o cratita, incingeti uleiul, puneti ceapa, morcovul, le inabusiti 2-3 minute.
Adaugati ardeii, ceapa verde, puneti capac si lasati cam 5 minute sa se patrunda.
Incorporati dovleceii, presarati sare, piper si boia dulce.
Turnati apa, atat cat sa acoperiti legumele.
Puneti capacul si lasati sa fiarba 20-25 de minute si sa scada din lichid.
Cand legumele sunt bine patrunse si lichidul a scazut suficient, adaugati rosiile cherry si lintea scursa de zeama.

Mai lasati sa fiarba 7-10 minute la foc potrivit, nu mai mult, pentru ca lintea este fiarta.
Gustati sa vedeti daca mai este nevoie de condimente.
La final, curatati usturoiul, il taiati in sferturi si il adaugati in mancare.
Amestecati, trageti cratita de pe foc si tineti-o acoperita pentru 10 minute, apoi serviti.

Pofta buna!
PS: Daca nu puneti rosii cherry, adaugati niste suc de rosii de casa sau putina pasta de tomate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de legume cu linte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec de post by Laura