Mâncare de linte cu carne de porc

de DinDragostePentruGatit in Porc, 2 Apr 2012 | 6044 vizualizari

 

Prima dată am mâncat linte acum vreo 2-3 ani, în Franța la sora mea; acolo se mănâncă destul de des, se servește mai mult ca garnitură la ei.
Eu am făcut din linte mâncărică :)) doar suntem în Românica.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg linte;
  • 800-900 g carne de porc (gulaș);
  • 2-3 cepe;
  • 2 morcovi;
  • 1 ardei;
  • 3-4 lg bulion;
  • 2 foi de dafin;
  • 1/2 lgț boia de ardei iute;
  • 1 lg condiment Ras el Hanout (opțional);
  • 3 căței de usturoi;
  • mărar;
  • sare;
  • piper boabe.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncare de linte cu carne de porc:

Lintea se spală, se pune ”la umflat”, se fierbe (însă nu de tot).

Se încinge cratița, se adaugă carnea (tăiată în mici bucățele) apoi se călește ceapa (1 minut),  morcovii (dați la răzătoare); se adaugă lintea ”aproape fiartă”, bulionul, condimentele (foi de dafin, boia, piper boabe, eu am pus și puțin din condimentul meu Ras el Hanout, îi dă așa un gust bun...gen ”curry de linte”), ardeii și se acoperă cu apă fierbinte. 

Se lasă la fiert, la foc mic, până-i gata lintea. Spre final se adaugă usturoiul, tăiat mărunt. 

În momentul servirii se adaugă puțin mărar tocat. 

Şi conform zicalei ”dacă-i bal, bal să fie”, în cazul de față ”dacă-i verde, verde să fie”, am servit lintea o dată cu salată de spanac, iar altă dată cu castraveți murați.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare de linte cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare