Mancare de post - Sarmale cu orez si ciuperci

de Miha in Mancaruri de post, 4 Apr 2015 | 15346 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 conserva rosii in suc
  • 1/2 cana orez
  • patrunjel verde
  • sare si piper
  • fulgi de ardei iute
  • fulgi de usturoi uscat
  • cimbru
  • 1 varza murata medie ca marime
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de post - Sarmale cu orez si ciuperci:

Frunzele de varza se desprind de pe cotor si se pun la desarat in apa rece. Se va schimba apa de cateva ori.

Ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici se calesc usor in cca 50 ml ulei de masline. Se adauga jumatate din conserva de rosii si se omogenizeaza. Ciupercile se curata si se spala, apoi se toaca marunt si se adauga peste legumele calite. Se adauga si orezul spalat in cateva ape si se fierbe totul la foc mic pentru cateva minute, amestecand din cand in cand. Se potriveste gustul de sare si piper si se condimenteaza dupa gust cu fulgi de ardei iute, usturoi si cimbru. La sfarsit se pune si patrunjelul verde tocat marunt. Se da deoparte si se lasa la racit.

Compozitia se ruleaza in foile de varza bine scurse de apa.  Sarmalele se asaza intr-o cratita pe fundul careia am pus nervurile tocate si ce-a mai ramas din foile de varza. Se acopera cu un alt strat de varza tocata, se presara cu cimbru. Restul de rosii in suc se toarna deasupra, apoi completam cu apa, atata cat sa fie sarmalele bine acoperite.

Se acopera cratita cu un capac si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 50-60 de minute, pana varza este bine fiarta. Daca mai este necesar in timpul fierberii se completeaza cu apa calda.

Se servesc calde, cu mamaliguta. Dar sunt bune si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de post - Sarmale cu orez si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana de praz cu ciuperci brune in aluat de paine