Mâncare de praz cu carne de porc

de portiadelumina in Porc, 2 Mar 2013 | 27760 vizualizari

 

Printre legumele preferate de mine se numără şi prazul. Nu că ar fi vreo legumă care să nu-mi placă, după cum bine ştiţi. Prazul îl gătesc în felurite forme, recunosc, de cele mai multe ori în zilele de post, dar şi în zilele "de dulce" când îl combin cu carnea.
Pentru azi am ales varianta cu carne, o combinaţie de gust şi culoare ce dă savoare oricărei mese.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg praz
  • 300 gr. pulpă porc (poate fi şi ceafă)
  • 50 cl. ulei
  • sare - o lingură rasă
  • piper boabe
  • 3 foi dafin
  • 100 gr. ţelină
  • 2 morcovi
  • 4 linguri bulion
  • 400 cl. apă
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncare de praz cu carne de porc:

Se prepară foarte simplu. 

Carnea de porc se taie bucăţele (ca pentru gulaş) şi se prăjeşte un pic, cât să se rumenească puţin. Între timp se curăţă şi se toacă prazul în bucăţele de cca 2 cm. Se curăţă legumele şi se dau pe răzătoare (ţelina şi morcovul). O parte de morcov l-am tăiat beţişoare. Legumele astfel pregătite se călesc într-o cratiţă în cca 50 cl ulei, peste care se adaugă şi prazul. Se completează cu apă (atât cât să nu acopere definitiv ingredientele), se pun bucăţelele de carne, piperul, sarea şi dafinul şi se lasă la foc mic. Eventual e bine să se acopere vasul fiindcă se înăbuşă mai repede prazul, reducând timpul de preparare. Cu câteva minute înainte de final se adaugă bulionul şi sosul de ardei iute. Eu am folosit "iuţica" primită premiu. Se toacă pătrunjelul şi se adaugă peste îngredientele fierte şi se mai lasă un minut la fiert.

 

TIPS-URI

1

pătrunjelul sa fie verde

2

pastă de ardei iute - o lingură

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare de praz cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (84)

Valclaudia 1

21.04.2013, 22:33

Cred ca a fost tare buna mancarica asta!

mihaelar63 1

14.08.2013, 01:21

O punem pe wish-list )

babi5 1

01.12.2014, 06:50

O bunatate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]