Mancare de salata verde

de lili in Mancaruri de legume, 9 Feb 2011 | 13546 vizualizari

 

Cum imi era pofta de un spanac si nu am avut la indemana am facut salata. Este tare buna.

 

INGREDIENTE

 

  • o salata verde, 
  • 4 catei usturoi, 
  • ulei, 
  • 2 linguri faina,
  •  400 ml lapte, 
  • sare, piper
  • 2 linguri smantana.

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de salata verde:

Frunzele salatei se spala foarte bine si se rup in bucati mai mici. Se fierb in apa cu sare, dar nu mai mult de 3 minute.
In putin ulei sa caleste usturoiul tocat marunt. Se ia oala de pe foc si se adauga 2 linguri de faina. Se amesteca foarte bine pentru a nu se face cocolosi.
Frunzele de salata scurse de apa in care au fiert, se pun peste faina, apoi laptele(depinde cat de groasa vreti sa fie mancarea). Se amesteca energic, se pune oala inapoi pe foc si se continua fierberea. Daca sosul se ingroasa prea tare, se mai poate adauga apa calda.
Se condimenteaza cu sare si piper. Atentie la sare pentru ca salata a fost fiarta in apa cu sare.
Se fierbe pentru aprox.5 minute, se opreste focul si se pun 2 linguri de smantana.


Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de salata verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 500 lei
1799.99 lei
1299.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (12)

lili 1

10.02.2011, 13:26

Onesta..uite ca se poate si fara carne...

DIANA B 1

10.02.2011, 14:05

PERFECT , ptr familia mea

adry88 1

27.05.2011, 12:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]