Mancare rece

de BuniMaria in Aperitive / Garnituri, 29 Dec 2009 | 17765 vizualizari

Mancare rece

 

E un aperitiv preferat de familia mea cu ocazia Anului nou.

 

INGREDIENTE

  • 1kg.carne de pui sau de iepure
  •  2kg. ceapa 
  •  100-150g.masline
  •  100-150 ml.vin
  • piper
  • o foaie de dafin
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare rece:

               Se spala carnea,se portioneaza ca pentru friptura,si se pune intr-o cratita de 3-4l in care se adauga putin ulei.

Ceapa se curata,se taie pestisori ,se pune la fiert ,iar dupa cateva clocote ,se strecoara si se pune in cratita cu  carne .Se pune la fiert ,adaugandu-se apa ,cat sa cuprinda carnea si ceapa .Se fierbe la foc mic ,sa nu se prinda .Cand e aproape fiarta carnea si ceapa  se adauga vin,sare dupa gust ,piper tot dupa gust o foita de dafin si maslinele.Se mai lasa pe foc ca sa scada lichidul sa nu aiba sos.Se da la racit si se serveste rece.

TIPS-URI

1

maslinele se fierb inainte de a fi adaugate

2

mancarea este foarte scazuta, fara sos

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare rece" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Bunica 1

29.12.2009, 20:45

BuniMaria, ai inceput sa ne rasfeti ?

Teo 1

29.12.2009, 22:44

ma tot gandesc cum sa mai pregatesc carnea sa nu fie prajita ,sa nu fie cu sos multumesc, BUNIMARIA ca m-ati scos din incurcatura

lira 1

23.09.2010, 23:38

si pozaaaaa?????

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv