Mâncărică de bureţi

de ionix in Mancaruri de legume, 15 Dec 2010 | 7083 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un borcan de 800g cu bureţi din saramură
  • o ceapă
  • două linguri cu unt
  • o lingură pastă de tomate
  • doi căţei de usturoi
  • două linguri cu apă
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncărică de bureţi:

Bureţii se spală în două-3 ape şi apoi se pun la fiert în apă.

După ce au fiert, se scurg de apă.

Ceapa se taie julien şi se căleşte în untul bine încins.

După ce s-a înmuiat ceapa, adăgăm bureţii şi acoperim cu un capac.

Lăsăm vreo 5-6 minute dar amestecăm din când în când.

Adăugăm pasta de tomate diluată în două linguri cu apă şi usturoiul tăiat feliuţe.

Lăsăm câteva minute, până scade sosul, şi apoi punem piper şi sare, dacă mai este nevoie.

Se serveşte cu ouă prăjite, mujdei şi mămăliguţă.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

dacă înlocuiţi untul cu uleiul şi nu mai mâncaţi cu ochiuri, veţi avea o mâncare de post...

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncărică de bureţi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

ieri la 14:04

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

pe 12.11 la 10:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]