Mancarica de linte verde

de violeta30 in Mancaruri de post, 21 Mar 2016 | 4133 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 canuta de linte
  • 2 cepe
  • 1 canuta de bulion sau rosii in bulion
  • marar
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de linte verde:

Taiem ceapa cuburi si o punem la calit in ulei. Intre timp alegem lintea si o punem la inmuiat in apa calduta (ar fi de preferat sa fie lasata vreo 30 minute la inmuiat). Se spala bine si se pune la fiert in apa fiarta cu sare cam 20-30 minute sau pana cand este fiarta bine. 

Cand ceapa este calita bine se adauga bulionul. Se lasa sa fiarba pana se leaga sosul, apoi se adauga lintea scursa (zeama se arunca - este stridenta la gust). Se lasa sa fiarba sa intrepatrunda cu sosul, iar la final adaugam mararul si condimente dupa gust (piper). Se mai poate adauga sare in functie de gustul fiecaruia.

Se serveste ca atare sau ca si garnitura la diverse.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Aveti grija la cantitatea de linte, este foarte spornica. Dintr-o canuta iese cate o portie pentru 4 persoane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de linte verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Risotto cu legume